Ας συστηθούμε!

Η Μικρή Σελήνη είναι ένας εκδοτικός οίκος παιδικών βιβλίων που ανήκει στην οικογένεια των Εκδόσεων Ψύχαλου.

Η ιστορία της ξεκινά το καλοκαίρι του 2017 με την έκδοση του πρώτου της βιβλίου με τίτλο: Ρόζα το Τερατάκι από τη συγγραφέα και εικονογράφο Olga de Dios.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν αρκετοί τίτλοι παιδικών βιβλίων, κυρίως εικονογραφημένων, με κοινό χαρακτηριστικό τις ιδιαίτερες εικονογραφήσεις και τα πρωτότυπα κείμενα.

Το 2018 εκδίδεται το πρώτο ελληνικό βιβλίο με τίτλο – Παβ, ο φάλτσος τζίτζικας και η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια- το οποίο θα αποσπάσει 3 υποψηφιότητες για βραβεία , την ίδια κιόλας χρονιά.

Επόμενος σταθμός, η εκπροσώπηση των βιβλίων στο εξωτερικό που ξεκινά το 2020 και αποδίδει αμέσως καρπούς. Το βιβλίο Λίλυ & Λούσυ μεταφράζεται στα Λιθουανικά από τον εκδοτικό οίκο Dvi Tylos.

Αυτή, όμως, η διαδρομή δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την βοήθεια των ανθρώπων που αποτελούν την δυναμική ομάδα του εκδοτικού μας οίκου. Άνθρωποι χαμογελαστοί, που αγαπούν τη δουλειά τους και τα παιδικά βιβλία, αλλά κυρίως αγαπούν τα παιδιά.

Όνειρο όλων μας είναι να δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερη λίστα βιβλίων, με δημιουργούς από όλο τον κόσμο, που θα μας επιτρέπει να γνωρίσουμε τις αξίες, την αισθητική και τις παραδόσεις των άλλων λαών. Επίσης, θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες σε νέους Έλληνες δημιουργούς να δείξουν τη δουλειά τους και να φτιάξουμε βιβλία που να αντικατοπτρίζουν την σύγχρονη ελληνική αισθητική.